Liittymän käyttötarkoitus ja toimintaperiaate

Tikonin reskontraliittymän käyttötarkoitus on siirtää ValueFramessa laaditut ja tiliöidyt laskut Tikonin myyntireskontraan ja kirjanpitoon reskontraa ja kirjanpitoa varten. Laskujen mukana siirtyvät uudet asiakkaat sekä päivittyvät myös asiakkaiden osoitemuutokset ValueFramesta Tikoniin.

Siirrettävät laskut valitaan ValueFramen laskuluettelolta, jolloin ValueFrame luo laskuista tiedoston, jonka käyttäjä tallentaa sopivaan hakemistoon. Tiedoston voi toimittaa tilitoimistolle esim. sähköpostilla. Laskut siirtyvät tiliöityinä.

Huom! Välisummarivit toimivat joidenkin reskontraliittymien kanssa. Varmistathan liittymän ja välisummarivien yhteensopivuuden ValueFramen tuesta.

Liittymän määritykset

Asiakasnumerointi

Käyttöönoton yhteydessä ValueFramen asiantuntija määrittää asiakasnumeroinnin yrityksen ja tilitoimiston kanssa sovitulla tavalla, jotta jatkossa uudet asiakkaat voidaan perustaa ValueFrameen siten, että ne saavat automaattisesti yksilöivän asiakas-ID:n. Uudet asiakkaat siirtyvät ValueFramesta Tikoniin asiakas-ID:n mukaisella numerolla ja Tikon perustaa asiakkaat automaattisesti asiakasrekisteriin.

Kirjanpitotilien määritykset

Laskut siirtyvät ValueFramesta Tikoniin valmiiksi tiliöitynä. ValueFrameen on valmiiksi määritetty yleinen myyntisaamistili ja myyntitili. Yleensä Tikonissa ei tarvita muita myyntilaskutukseen liittyviä tilejä.

ValueFramessa uusien kirjanpitotilien ja niiden muokkaaminen onnistuu valitsemalla valikosta Ylläpito > Laskutus > Kirjanpitotilit:

• Määritä kirjanpitotilille tilinumero, selite ja valitse tilin tyyppi: Myyntitili vai Myyntisaamistili

Mikäli eri työvaiheiden töille, eli tuntilaskutettaville töille, halutaan määrittää omat myyntitilit, voidaan työvaiheille määrittää haluttu myyntitili valikosta Ylläpito > Projektinhallinta > Työvaiheet. Mikäli työvaiheelle ei ole valittu erillistä tiliä valintalistalta, käytetään oletusmyyntitiliä, jonka asiantuntija on määrittänyt käyttöönoton yhteydessä.

Mikäli tuoterekisterin tuotteille halutaan määrittää omat myyntitilit, voidaan ne määrittää valikosta Hinnasto > Hinnaston ylläpito ja valitsemalla vasemmasta reunasta "Tuoterekisteri". Klikkaa halutun tuotteen perästä "Muokkaa" ja valitse haluttu myyntitili valintalistalta. Mikäli tuotteelle ei ole valittu erillistä tiliä valintalistalta, käytetään oletusmyyntitiliä, jonka asiantuntija on määrittänyt käyttöönoton yhteydessä.

Mikäli konsernitilinpäätöstä varten halutaan erotella konserniyhtiölle tapahtunut myynti ja myyntisaamiset konserniyhtiöiltä omille tileilleen, voidaan asiakaskohtaiset tilit määrittää asiakkaan tiedoissa Laskutustiedot-välilehdellä.

Samaten voidaan EU-alueen asiakkaalle tai EU:n ulkopuolisen alueen asiakkaalle antaa asiakkaan laskutustieoissa oikean ALV-kannan mukainen myyntili.

Huom! Tuotekoodeja ei siirretä ValueFramesta Tikoniin, kun käytössä on Tikon reskontraliittymä.

Laskujen lähetys

ValueFramen laskun löytyvät laskuluettelosta valikosta Laskutus > Laskuluettelo

Aseta ruksit R-sarakkeeseen niiden laskujen kohdalle, joiden haluat menevät Tikonin reskontrasiirtoon. ValueFrame muistaa, mitkä laskut on jo siirretty ja vain siirtämättömät laskut ovat oletuksena ruksittuina.

Klikkaamalla painiketta Tikon-siirto -osiossa, saat luotua tiedoston, jonka voit tallentaa haluttuun kansioon työasemallesi ja lähettää tilitoimistoon.